Gecertificeerd:
DEKRA
Aangesloten bij:
LCR
Geregistreerd:
GELE KOORTS CENTRUM
Voor algemene vragen kunt u bellen:
085 9020303
  • Home

Coronatest

Ga je op reis en heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent, of is het bijvoorbeeld voor je werk nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19, dan kun je bij ons terecht.

Betrouwbare testen

We werken met 2 soorten betrouwbare Coronatesten.
Deze hebben we geselecteerd na uitvoering onderzoek; we zijn van mening dat we op dit moment de beste tests hebben die er in omloop zijn met de garantie dat deze goed en zorgvuldig uitgevoerd worden.
Naast de Coronatest wordt er ook ook een uitgebreide vragenlijst afgenomen, zodat we een beter beeld krijgen van de mensen die we testen. We nemen de testresultaten en het beeld dat we krijgen regelmatig onder de loep en analyseren dit met deskundigen binnen en buiten onze organisatie.

De coronatests die wij aanbieden

1. Test of je nu besmet bent (PCR test):

Deze test is om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze Coronatest noodzakelijk om te kunnen vliegen naar bepaalde landen.

Als je op reis gaat en je hebt een verklaring nodig of je geen corona/covid-19 virus bij je draagt dan laat je een PCR test doen. Deze betrouwbare PCR Coronatest wordt afgenomen door een van onze gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen met een keel/neus swab. De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium, namelijk het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn (zie 6.2 in deze link https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend). Je ontvangt de uitslag binnen 48 uur per mail. We mailen de verklaring naar je met een datum erop.

Er zijn meerdere landen die een PCR test verplicht stellen. Kijk op de website van het RIVM en Rijksoverheid voor actuele informatie.

Deze PCR test is beperkt geldig. Plan je afspraak kort voor vertrek! 
We verzoek je om telefonisch een afspraak te maken voor een PCR coronatest als je gaat vliegen: 
085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen 085-0221566.

Prijs: 148,00 euro inclusief consult.
Een PCR test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je vergoed, wel betaal je hiervoor een eigen risico.
Check of informeer bij je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

2. Test of je besmet bent geweest d.m.v. een Corona bloedtest:

Er zijn 2 mogelijkheden om door middel van een bloedtest te testen of je Corona hebt gehad. Namelijk:

  • Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader. Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM (goedgekeurd), zeer gevoelig en betrouwbaar. De uitslag duurt 2 tot 5 dagen. Mensen die het vermoeden hebben dat ze Corona hebben doorgemaakt kiezen voor de serologische test omdat deze het meest gevoelig is.
    Prijs: 58,00 euro inclusief consult.
    Een serologische test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je dus vergoed; wel betaal je hier een eigen risico voor.
  • Een sneltest waarbij je na 15 min de uitslag hebt. Bij deze test wordt er d.m.v. een vingerprik een druppel bloed in de tester gedaan. Deze test is geschikt voor iemand die snel een uitslag wil of nodig heeft. De test is minder betrouwbaar en minder gevoelig dan de serologische test hierboven.
    Prijs: 59,95 euro inclusief consult.  

Binnen 48 uur na afname krijgt je een verklaring Bij spoed of als je op het laatste moment belt kan het zijn dat je koerierskosten moet betalen. We overleggen dit altijd met je. Dus bel op tijd. !
Zie prijslijst voor de kosten van een koerier.

Een afspraak maken

Om een afspraak te maken voor de PCR test verzoeken wij je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen 085-0221566.
Je kunt je vragen over het testen ook via de mail stellen. Mail dan naar  

 

Wij testen geen mensen met klachten. Als je klachten hebt, neem dan contact op met de GGD of met het landelijke telefoonnummer 0800-1202.
Vaccinatiecentrum Nijmegen

Nina Simonestraat 24
6541 EA Nijmegen
Tel.: 085 - 902 03 03Vaccinatiecentrum Wageningen

Plantage 8
6708 WJ Wageningen
Tel.: 085 - 9020303


Vaccinatiecentrum Den Bosch

Boschdijkstraat 98
5211 VD Den Bosch
Tel.: 085 - 902 03 03


Vaccinatiecentrum Utrecht

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht
Tel.: 085 - 902 03 03