Gecertificeerd:
DEKRA
Aangesloten bij:
LCR
Geregistreerd:
GELE KOORTS CENTRUM
Voor algemene vragen kunt u bellen:
085 9020303

Vaccinatiecentrum.nl test op Corona/Covid 19

Ga je op reis en heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent, of is het nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19, dan kun je bij ons terecht. 

Ook als je klachten hebt kun je bij ons een afspraak maken
. Vanaf 1 november gaan we hier de PCR sneltest voor inzetten. Via een afsprakenlink op onze website kun je als je klachten hebt je aanmelden voor een PCR test. Deze sneltest kost 61 euro en je hebt binnen een half uur de uitslag. Deze test is goedgekeurd door het RIVM en zeer geschikt om snel uit te sluiten of je Corona hebt. De uitslag wordt naar je doorgebeld. Deze sneltest is niet geschikt als test voor als je op reis gaat. Ook als je in de zorg werkt raden we je aan om de reguliere PCR test te doen.

We werken met 3 soorten Covid-19-testen.

1. Test of je nu besmet bent (PCR test): 
Dit is  een test om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze test noodzakelijk indien je moet vliegen.
De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium. 
Deze PCR test is beperkt geldig. Voor deze afspraak moet je bellen. Dit kan dagelijks op : 085 902 03 03.
Het is dus zaak om kort voor vertrek een afspraak te plannen bij vaccinatiecentrum.nl.
Bij spoed buiten kantoortijden kun je bellen met 085-0221566.

2. Sneltest of je nu besmet bent.
Vanaf 1 november gaan we hiervoor de PCR sneltest inzetten. Via onze website kun je direct een afspraak maken voor een Coronasneltest indien je klachten hebt. Deze sneltest kost 61 euro en je hebt binnen een half uur de uitslag. Deze test is goedgekeurd door het RIVM en zeer geschikt om snel uit te sluiten of je besmet bent met Corona. Een uur na de test krijg je telefonisch de uitslag te horen. Ook wordt dit nog even bevestigd via de mail. 

3. Test of je besmet bent geweest d.m.v. een bloedtest:
Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader.
Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM (goedgekeurd), zeer gevoelig en betrouwbaar. Uitslag 2 dagen.  

Testen binnen 48 uur: lees meer.

Lees meer afspraak maken

Coronatest

Ga je op reis en heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent, of is het bijvoorbeeld voor je werk nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19, dan kun je bij ons terecht. Of heb je klachten en wil je snel weten of je besmet bent. 

De coronatests die wij aanbieden

1. Test of je nu besmet bent (PCR test):

Deze test is om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze Coronatest noodzakelijk om te kunnen vliegen naar bepaalde landen.

Als je op reis gaat en je hebt een verklaring nodig of je geen corona/covid-19 virus bij je draagt dan laat je een PCR test doen. Deze betrouwbare PCR Coronatest wordt afgenomen door een van onze gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen met een keel/neus swab. De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium, namelijk het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn (zie 6.2 in deze link https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend). Je ontvangt de uitslag binnen 48 uur per mail. We mailen de verklaring naar je met een datum erop.

Er zijn meerdere landen die een PCR test verplicht stellen. Kijk op de website van het RIVM en Rijksoverheid voor actuele informatie.

Deze PCR test is beperkt geldig. Plan je afspraak kort voor vertrek! 
We verzoek je om telefonisch een afspraak te maken voor een PCR coronatest als je gaat vliegen: 
085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen 085-0221566.

Prijs: 148,00 euro inclusief consult.
Een PCR test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je vergoed, wel betaal je hiervoor een eigen risico.
Check of informeer bij je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

2. Testen of je nu besmet bent via een sneltest. De uitslag is bekend na een half uur. 
Deze sneltest is niet geschikt voor het testen van mensen die op reis gaan. De test is wat minder gevoelig, maar is uitermate geschikt voor mensen die klachten hebben. Binnen een half uur is er een uitslag. Deze wordt naar u doorgebeld. U ontvangt geen officieel document. We een bevestiging in via de mai. We starten met deze sneltesten in november 2020. 

3. Test of je besmet bent geweest d.m.v. een Corona bloedtest:

  • Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader. Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM (goedgekeurd), zeer gevoelig en betrouwbaar. De uitslag duurt 2 tot 5 dagen. Mensen die het vermoeden hebben dat ze Corona hebben doorgemaakt kiezen voor de serologische test omdat deze het meest gevoelig is.
    Prijs: 58,00 euro inclusief consult.
    Een serologische test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je dus vergoed; wel betaal je hier een eigen risico voor.  


Een afspraak maken

Om een afspraak te maken voor de PCR test verzoeken wij je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen 085-0221566.
Je kunt je vragen over het testen ook via de mail stellen. Mail dan naar  
Voor de PCR sneltest komt er vanaf november een afsprakenknop op onze website zodat u digitaal een afspraak kan maken. 
We gaan de sneltest voorlopig alleen invoeren in Nijmegen en Wageningen. 

 

test bottom parallax
Vaccinatiecentrum Nijmegen

Nina Simonestraat 24
6541 EA Nijmegen
Tel.: 085 - 902 03 03Vaccinatiecentrum Wageningen

Plantage 8
6708 WJ Wageningen
Tel.: 085 - 9020303


Vaccinatiecentrum Den Bosch

Boschdijkstraat 98
5211 VD Den Bosch
Tel.: 085 - 902 03 03


Vaccinatiecentrum Utrecht

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht
Tel.: 085 - 902 03 03