Gecertificeerd:
DEKRA
Aangesloten bij:
LCR
Geregistreerd:
GELE KOORTS CENTRUM
Voor algemene vragen kunt u bellen:
085 9020303

Vaccinatiecentrum.nl test op Corona/Covid 19

Heb je coronaklachten en wil je snel duidelijkheid? Ga je op reis en heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent? Is het nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19? Je kunt bij ons terecht.

We werken met 3 soorten RIVM gevalideerde Covid-19-testen.
1. Sneltest Als je NU klachten hebt.

Vanaf 1 november is het mogelijk om bij ons in Nijmegen of Wageningen een door het RIVM gevalideerde sneltest te doen.
Deze sneltest kost 61 euro en je hebt binnen een half uur de uitslag.
testlocaties:
Nijmegen:Doornroosje
Wageningen: vaccinatiecentrum.
afspraak Nijmegen afspraak Wageningen
2. PCR test  Als je op reis moet

Dit is een test om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze test noodzakelijk als je moet vliegen.
De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium. De geldigheid van de PCR test is beperkt.
Om een afspraak te maken voor de PCR test bel je tijdens kantooruren met 085 - 902 03 03. Is er spoed bij buiten kantooruren, dan kun je bellen: 085 - 022 15 66.
bel 085 - 902 03 03
3. Bloedtest Ben je besmet geweest?

Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader.
Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM, zeer gevoelig en betrouwbaar.
Uitslag binnen 48 uur.   
bel 085 - 902 03 03

Coronatest

Steeds meer mensen laten zich testen vanwege Corona of Corona gerelateerde klachten. Hierdoor lopen de wachttijden enorm op, van elke dagen tot zelfs een week. De extra wachttijd voor de uitslag geeft vervelende consequenties, want je moet het nemen van beslissingen uitstellen. Bijvoorbeeld of er aanvullende maatregelen nodig zijn of het wel of niet inzetten van extra mensen.

Op dit moment bieden wij 3 RIVM gevalideerde Coronatesten aan:

• De PCR Test: op dit moment is deze test verplicht als je moet vliegen. Uitslag binnen 48 uur.

• Corona Sneltest: uitermate geschikt voor mensen die klachten hebben. Uitslag binnen een half uur.

• Corona Bloedtest: geschikt om te testen of je antistoffen hebt aangemaakt. Uitslag binnen 48 uur.

Heb je klachten en wil je snel weten of je besmet bent? Maak snel een afspraak!

De coronatests die wij aanbieden:

1. PCR Test

Deze test is om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze Coronatest noodzakelijk om te kunnen vliegen naar bepaalde landen.

Als je op reis gaat en je hebt een verklaring nodig of je geen corona/covid-19 virus bij je draagt, dan laat je een PCR test doen. Deze betrouwbare PCR Coronatest wordt afgenomen door een van onze gespecialiseerde reizigersverpleegkundigen met een keel/neus swab. De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium, namelijk het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn (zie 6.2 in deze link https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend). Je ontvangt de uitslag binnen 48 uur per mail. We mailen de verklaring naar je met een datum erop.
Er zijn meerdere landen die een PCR test verplicht stellen. Kijk op de website van het RIVM en Rijksoverheid voor actuele informatie. Deze PCR test is beperkt geldig. Plan je afspraak kort voor vertrek! 
We verzoek je om telefonisch een afspraak te maken voor een PCR coronatest als je gaat vliegen: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren. Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen: 085 022 15 66.

Prijs: 148,00 euro inclusief consult.

Een PCR test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je vergoed, wel betaal je hiervoor een eigen risico. Check of informeer bij je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

2. Corona Sneltest. De uitslag is bekend binnen een half uur. 

Deze RIVM gevalideerde sneltest is uitermate geschikt voor bedrijven en scholen, zodat zij sneller kunnen schakelen wat betreft corona gerelateerde klachten. De uitslag van de sneltest is binnen een half uur bekend. De test is wat minder gevoelig, maar is uitermate geschikt voor mensen die al klachten hebben, met als voordelen dat de uitslag snel bekend is en het testen goedkoper is. Deze betrouwbare sneltest wordt afgenomen door een van onze verpleegkundigen door middel van  een neus swab. De uitslag wordt per telefoon en mail doorgegeven. Je ontvangt geen officieel document. Onze testlocaties zijn in Nijmegen en Wageningen, je kunt een afspraak maken via onze website. 
Prijs: 61,00 Euro inclusief consult.

3. Corona Bloedtest: Test of je antistoffen tegen Corona hebt aangemaakt

Een serologische test waarbij er bloed afgenomen wordt uit een ader. Deze serologische test is gevalideerd door het RIVM (goedgekeurd), zeer gevoelig en betrouwbaar. De uitslag duurt 48 uur. Mensen die het vermoeden hebben dat ze Corona hebben doorgemaakt kiezen voor de serologische test omdat deze het meest gevoelig is.

Prijs: 58,00 euro inclusief consult.

Een serologische test wordt onderzocht in een laboratorium. Laboratoriumtesten vallen onder de basisverzekering en krijg je dus vergoed; wel betaal je hier een eigen risico voor.  

Een afspraak maken

Voor de PCR test of de bloedtest verzoeken wij je om telefonisch een afspraak te maken: 085 902 03 03. Dit kan tijdens kantooruren.
Is er spoed bij buiten kantooruren dan kun je bellen 085 022 15 66.
Je kunt je vragen over het testen ook via de mail stellen. Mail dan naar  

Je kunt bij Vaccinatiecentrum.nl in Nijmegen (Doornroosje aan het Stationsplein) en Wageningen (locatie Vaccinatiecentrum.nl bij de Wageningen University) terecht voor de sneltest. Via de knoppen hieronder maak je snel een afspraak.

afspraak Nijmegen afspraak Wageningen

Met een tijdige griepprik ben je een seizoen lang beter beschermd tegen de griep en verlaag je de kans op ziek zijn. Krijg je toch de griep, dan verloopt deze minder heftig en ben je eerder beter.

Je kunt de afspraak het beste half november-begin december plannen, de griepgolf is meestal in december-januari.

Maak een afspraak...

test bottom parallax
Vaccinatiecentrum Nijmegen

Nina Simonestraat 24
6541 EA Nijmegen
Tel.: 085 - 902 03 03Vaccinatiecentrum Wageningen

Plantage 8
6708 WJ Wageningen
Tel.: 085 - 9020303


Vaccinatiecentrum Den Bosch

Boschdijkstraat 98
5211 VD Den Bosch
Tel.: 085 - 902 03 03


Vaccinatiecentrum Utrecht

Herculesplein 379
3584 AA Utrecht
Tel.: 085 - 902 03 03